Salata s kvinojom
- 40 min
- Jednostavno
- Za 4 osobe
Meksička kuhinja privlači brojne gurmane diljem svijeta zbog svojih pikantnih i moćnih okusa u kojima caruju namirnice poput kukuruza, graha i chillia. Jeste li znali zašto je meksička kuhinja ljuta? Jedan od razloga je kako bi ljuti začini ubili sve neželjene bakterija, a drugi kako bi na što intenzivniji način doživjeli čari jela.
Ledo Meksička mješavina sastoji se od kukuruza šećerca, mrkve, graška, zelene mahune te crvene i zelene paprike.
Vrlo je praktična za pripremu brojnih meksičkih specijaliteta, a dostupna je tijekom cijele godine. Od sada će priprema chillia con carne, različitih chimichanga, tacosa i tortillia biti pravo zadovoljstvo te ćete često pozivati prijatelje na tematske večeri u znaku Meksika.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 249 kJ / 59 kcal |
Bjelančevine | 2,4g |
Ugljikohidrati | 9,6g |
Masti | 0,5g |
Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda mješavinu je potrebno pirjati na tavi 10 do 15 minuta.
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.