Povrtna pita

  • 60 min
  • Srednje
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Lisnato tijesto otopiti i razvaljati na veličinu kalupa.
    2. Kalup nauljiti pa u njega prebaciti tijesto uz pomoć valjka. Tijesto utisnuti u kalup, probosti ga nekoliko puta vilicom po dnu i odrezati višak koji viri izvan kalupa.
    3. Na maslinovom ulju propirjati luk te dodati mješavinu povrća i pirjati 5 minuta.
    4. Izmiješati jaja s vrhnjem i naribanim sirom, posoliti i popapriti. Preko tijesta rasporediti povrće, a zatim sve preliti mješavinom vrhnja, jaja i sira.
    5. Po želji ukrasiti s 8 cvjetića Ledo brokule (blanširane ili pripremljene na pari) odnosno po jedan cvjetić za svaku krišku quichea.
    6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju.   

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!