Popečci od boba
- 40 min
- Jednostavno
- 2
Prije dolaska popularno zvanih „Amerikanaca", ili točnije graha, krumpira i kukuruza, bob je kao kultura bio znatno više zatupljen u prehrani Europljana. Ovaj vrlo ukusan plod mahune svojom intenzivnom zelenom bojom, oplemenit će različita tradicionalna i moderna jela te ih učiniti kreativnim i zanimljivim.
Ledov bob dostupan je tijekom cijele godine te je vrlo jednostavan za pripremu. Kao namirnica često se koristi u dalmatinskim specijalitetima, poput brudeta sa sipom ili različitim vrstama ribe. Jednako tako bob je odličan za pripremu variva, ukusnih pirea, osvježavajućih salata te tjestenina i rižota.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 472 kJ / 112 kcal |
Bjelančevine | 9,0 g |
Ugljikohidrati | 12 g |
Masti | 1,0 g |
Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda bob je potrebno kuhati u loncu 8 do 10 minuta ili pirjati na tavi 10 do 15 minuta.
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.