Zajedničko mišljenje stručnjaka jest da bi se za optimalno zdravlje, riba na našem jelovniku trebala naći barem dva puta tjedno. Riba je izvor omega-3 masnih kiselina koje doprinose normalnoj funkciji srca. Riba sadrži i proteine koji su važni za vaše mišiće i kosti. A jedan od načina kako zadovoljiti potrebe za unosom ribe jest i u sendvičima.
U sendviču dobrodošla je svaka riba, no ipak najbolji ili premium sendviči su oni koji sadrže riblje filete. Jednostavno ispečemo riblje filete oslića ili bakalara u tavici. Zatim pečenu ribu natrgamo prstima na manje komade prikladne za sendvič.
Obavezni dijelovi najukusnijih sendviča su umak i salata. S ribom se odlično slažu kremasti umaci primjerice na bazi jogurta, majoneze ili kiselog vrhnja uz dodatak crvenog ili mladog luka te uz salatu po želji poput rikule, ribanog kupusa ili svježih krastavaca.
Ostatke ribe od ručka najbolje je iskoristiti u salati s tjesteninom ili pak u sendviču. Ako smo u žurbi, s majonezom ili gotovim umakom tartarom i zelenom salatom ne možemo pogriješiti.
U nastavku pročitajte kako pripremiti sočan domaći burger od lososa koji je za prste polizati.
Recept: Lososburger
Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom