U zdjelici pomiješajte 3 žlice maslinovog ulja, 2 žlice soka limuna i sušeni ružmarin pa ovom mješavinom namažite odmrznute filete lososa. Ribu još začinite sa soli i obiljem papara te je ostavite da odstoji 20-30 minuta u hladnjaku.
Za to vrijeme, ogulite krumpire i narežite ih na četvrtine. Stavite ih u lonac i prekrijte hladnom vodom te kuhajte na jakoj vatri dok voda ne zakuha. Kada voda zakipi, začinite je soli i kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri dok krumpiri ne omekšaju.
Začinjene filete lososa stavite u posudu za pečenje tako da im koža bude okrenuta prema dolje i pecite ih na 230°C oko 15 minuta.
Umak od jogurta pripremite tako da u jogurt umiješate senf, 2 žlice soka limuna, usitnjenji režanj češnjaka i sjeckane listiće kopra.
Pečene filete lososa poslužite uz kuhani krumpir preliven umakom od jogurta i kopra.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: