Melita Matičević Vukasović: Losos loptice

  • 30-45 min
  • Jednostavno
  • 2-4
Autor Ledo
Podijelite
Priprema:
    1. Stavite kuhati Ledo losos (400 g) s dva veća krumpira i jednom mrkvom te začinite po svom ukusu.
    2. Kuhajte 15 min (u express loncu 5 min), ocijedite vodu, izblendajte i ostavite da se malo ohladi.
    3. Za to vrijeme napravite umak od Ledo špinata (400 g). Na maslac stavite dva nasjeckana čena bijelog luka, kocku odmrznutog špinata te nakon 5 minuta sve zgusnite jednim decilitrom mlijeka i žlicom Gustina. Začinite po svom ukusu.
    4. Uključite pećnicu na 200°C. Pripremite krušne mrvice (prezle ili mljeveni cornflakes), oblikujte loptice od ribe i obložite ih mrvicama (želite li čvršću teksturu, dodajte 3 žlice mljevenih zobenih). Loptice posložite na pek papir, pošpricajte uljem i pecite 20-ak minuta. Dobijemo finu hrskavu koricu, zahvaljujući kojoj djeca rado klopaju ribu i povrće. Ukoliko želimo još jedan prilog, tu je nezaobilazni pire od krumpira.
    5. Dok čekate hrskave loptice, stavite na tavu 3 žlice vode (osobno sam vodu obogatila limunovim sokom i bijelim lukom) i ubacite Veggie love začinjenu mješavinu povrća. Priprema na tavi traje manje od 10 minuta.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!