Kako biste što više vremena u blagdanskim danima proveli u druženju s obitelji i prijateljima, ali i uživali u delicijama, osmislili smo ukusan jelovnik u tri slijeda. Filet lososa donosi vam bezbrižne blagdane, a vi samo pratite recepte i uživajte!
Kada je losos u pitanju, vjerujemo da postoje samo dvije vrste ljudi - oni koji ga obožavaju i oni koji ga još uvijek nisu probali i zaljubili se u njegovo meso bogato omega 3 masnim kiselinama.
Stoga smo ove godine odlučili napraviti mali odmak od očekivane tradicije i blagdanski stol pretvoriti u ukusnu zabavu kojoj je glavni domaćin Ledo losos filet.
Zahvalni fileti lososa nude brojne mogućnosti pripreme, a mi smo si željeli malo olakšati blagdansko kuhanje pa smo odabrali brzo i jednostavno pečenje na grill tavi. Svaka pomoć u kuhanju svečanog ručka ili večere je dobrodošla, zar ne?
Za obožavatelje ove plave ribe i one koji će to tek postati, osmislili smo gozbu u tri slijeda. I ne, to nije sve. Svaki od ovih recepata bit će vam odličan šalabahter i za svakodnevno kuhanje.
Najbolje je početi s malim zalogajima. Pečene filete lososa u nekoliko smo minuta pretvorili u namaz koji će gostima za stolom biti savršen uvod u blagdansku priču. Hrskavi kruh kao podloga i razni dodaci poput kapara, rajčica ili feta sira u okusno-dekorativnoj ulozi, zgodan su finger food kojeg možete poslužiti na svakom partyju.
Vrijeme je da se ozbiljnije zagrijemo, ipak su dani već prilično hladni. Stoga će topla salata prepuna zimskog povrća poput cikle, krumpira, mrkve i brokule biti idealan idući korak. Losos smo i ovaj put ispekli na grill tavi te njegovo meso pomiješali s povrćem iz pećnice čije će okuse dodatno istaknuti majčina dušica, balzamični ocat i maslinovo ulje. Svakako, odličan način da u jedan obrok uklopite puno povrća i ribu.
I tada, kada su očekivanja gostiju na najvišoj razini, na stol stižu prekrasni fileti lososa u komadu. Za prilog smo ostali u zimskom raspoloženju, kelj pupčar i krumpir zapečeni na tavici bit će slastan dodatak. Fileti lososa položeni na sočan i kremasti umak s parmezanom, sušenim rajčicama i baby blitvom ostvarili su savršen spoj.
Korištenjem lososa, tek jedne osnovne namirnice čije smo filete baš u svakom jelu pripremili na grill tavi, skuhali smo tri potpuno različita slijeda. Glavnom kuharu posao smo uvelike olakšali, a za goste ne brinemo - sretna nepca siguran su put za dobro raspoloženje.
Okupite svoju obitelj oko stola i uživajte u ukusnim i praktičnim jelima s Ledo ribom!
Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom