Losos u tri slijeda za bezbrižne blagdane

7. prosinca 2017.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Kako biste što više vremena u blagdanskim danima proveli u druženju s obitelji i prijateljima, ali i uživali u delicijama, osmislili smo ukusan jelovnik u tri slijeda. Filet lososa donosi vam bezbrižne blagdane, a vi samo pratite recepte i uživajte!

Kada je losos u pitanju, vjerujemo da postoje samo dvije vrste ljudi - oni koji ga obožavaju i oni koji ga još uvijek nisu probali i zaljubili se u njegovo meso bogato omega 3 masnim kiselinama.

Stoga smo ove godine odlučili napraviti mali odmak od očekivane tradicije i blagdanski stol pretvoriti u ukusnu zabavu kojoj je glavni domaćin Ledo losos filet.

Zahvalni fileti lososa nude brojne mogućnosti pripreme, a mi smo si željeli malo olakšati blagdansko kuhanje pa smo odabrali brzo i jednostavno pečenje na grill tavi. Svaka pomoć u kuhanju svečanog ručka ili večere je dobrodošla, zar ne?

Za obožavatelje ove plave ribe i one koji će to tek postati, osmislili smo gozbu u tri slijeda. I ne, to nije sve. Svaki od ovih recepata bit će vam odličan šalabahter i za svakodnevno kuhanje.

Najbolje je početi s malim zalogajima. Pečene filete lososa u nekoliko smo minuta pretvorili u namaz koji će gostima za stolom biti savršen uvod u blagdansku priču. Hrskavi kruh kao podloga i razni dodaci poput kapara, rajčica ili feta sira u okusno-dekorativnoj ulozi, zgodan su finger food kojeg možete poslužiti na svakom partyju.

Recept: Bruschette s namazom od lososa

 

Vrijeme je da se ozbiljnije zagrijemo, ipak su dani već prilično hladni. Stoga će topla salata prepuna zimskog povrća poput cikle, krumpira, mrkve i brokule biti idealan idući korak. Losos smo i ovaj put ispekli na grill tavi te njegovo meso pomiješali s povrćem iz pećnice čije će okuse dodatno istaknuti majčina dušica, balzamični ocat i maslinovo ulje. Svakako, odličan način da u jedan obrok uklopite puno povrća i ribu.

Recept: Zimska salata s lososom

 

I tada, kada su očekivanja gostiju na najvišoj razini, na stol stižu prekrasni fileti lososa u komadu. Za prilog smo ostali u zimskom raspoloženju, kelj pupčar i krumpir zapečeni na tavici bit će slastan dodatak. Fileti lososa položeni na sočan i kremasti umak s parmezanom, sušenim rajčicama i baby blitvom ostvarili su savršen spoj.

Recept: Fileti lososa u kremastom umaku

 

Korištenjem lososa, tek jedne osnovne namirnice čije smo filete baš u svakom jelu pripremili na grill tavi, skuhali smo tri potpuno različita slijeda. Glavnom kuharu posao smo uvelike olakšali, a za goste ne brinemo - sretna nepca siguran su put za dobro raspoloženje.

U nastavku pogledajte cijelu video Playlistu naših Ledo video savjeta: 

Okupite svoju obitelj oko stola i uživajte u ukusnim i praktičnim jelima s Ledo ribom! 

Pogledajte sve recepte s Ledo ribom

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!