Odmrznite filete lososa i posušite ih papirnatim ručnikom.
Ulijte maslinovo ulje u grill tavu. Kada se zagrije, ubacite filete lososa, prvo na stranu kože. Nakon otprilike osam minuta, okrenite filete na drugu stranu i pecite još pet minuta.
Skinite kožu s fileta i usitnite meso ribe. Možete i prstima, komadi će se sami odvajati. Pustite da se meso malo ohladi. Nasjeckajte luk skroz sitno.
Ribu i luk stavite u blender pa dodajte maslinovo ulje, majonezu i sok limuna. Miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ubacite mljevenu papriku, sol, papar i malo sušenog ili svježeg kopra. Još malo miksajte pa probajte i uštimajte okus prema vlastitim željama.
Namaz možete jesti odmah, ali bilo bi još bolje da ga spremite u hladnjak na barem sat vremena. A za to vrijeme narežite baguette na kriške željene veličine. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa posložite kriške kruha i pokapajte ih maslinovim uljem i stavite peći na 200 stupnjeva 10-15 minuta. Izvadite kad kriške dobiju rumenu boju.
Kriške baguettea namažite namazom od lososa, a gore dodajte sastojke prema želji - cherry rajčice, kisele krastavce, kapare, slane inćune, masline, ukiseljene lučice, feta sir...
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: