Za ukusnu salatu s lososom i kvinojom najprije filet lososa začinite sa 2 žlice soka limuna, 2 žlice maslinovog ulja te soli i paprom prema ukusu.
Neka se riba marinira u hladnjaku oko 15 minuta, a za to vrijeme skuhajte ½ šalice kvinoje prema uputama s pakiranja.
Marinirane filete polegnite na zagrijanu tavu tako da im koža bude okrenuta prema dolje, te ih pecite na umjerenoj vatri 3-4 minute.
Ukoliko su se fileti zapekli za dno, tavu malo protresite, pa je poklopite i nastavite s obradom daljnjih 4-5 minuta. Fileti bi naposljetku trebali imati hrskavu kožicu te sočnu, meku unutrašnjost.
Malo ohlađene filete i kvinoju na kraju pomiješajte sa 150 g raznih vrsta lisnatih salata, poput zelene salate, matovilca, radiča, rikule ili čak mladog svježeg špinata, te 150 g polovica cherry rajčica. 6. Sve začinite soli i paprom prema ukusu, dodajte i 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu vinskog octa, a po želji i malo sušenog bosiljka ili origana.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: