Oslić bogat bjelančevinama i tjestenina koja daje energiju dobitna su kombinacija za pametan i ukusan obrok
Tjestenina je već dugo na glasu kao jedna od top namirnica u prehrani sportaša. Ugljikohidrati daju tijelu gorivo, stoga je osobito popularna prije napornih treninga ili važnih natjecanja, jer daje nužnu energiju. Također, pripada skupini namirnica niskog glikemijskog indeksa, a trebalo bi je skuhati al-dente.
Osim toga, njezina je priprema iznimno jednostavna i brza. No, da bismo istinski uživali u obroku, tjesteninu je potrebno oplemeniti i drugim namirnicama. A što može biti bolje od porcije ribe poput Ledo fileta oslića, dobrog nutritivnog partnera bogatog bjelančevinama.
Fileti oslića lako se pripremaju, možete ih peći na malo maslinova ulja tek nekoliko minuta u tavi. Oslić je nježnog okusa i dobro se slaže s raznim povrćem. U našem smo ga receptu spojili s tikvicama i rajčicama, njihova blagost odlično paše uz bijelo meso ribe.
Kombinaciji oslića, tjestenine i povrća potreban je i neki temelj. Punoću okusa dobili smo bazom od maslaca, češnjaka i cijeđenog soka limuna, koji je odlično povezao sve sastojke i dao im dodatnu svježinu.
Tek nekoliko namirnica koje možete nabaviti gotovo svugdje lako je pretvoriti u tanjur prepun okusa. Nema brige ni oko vremena potrošenog u kuhinji, ovakav ručak možete pripremiti u manje od pola sata.
Na kraju, prema želji, pospite sve svježim celerom ili nekim drugim omiljenim začinom poput svježeg bosiljka ili peršina. Ako volite jače okuse, dodajte i malo mrvljenog čilija.
Uz malo promišljanja i jednostavne kulinarske tehnike, nije teško kreirati obrok koji će zadovoljiti nutritivne potrebe vašeg organizma, ali i zadovoljiti hedonističku stranu u vama. Balansirana prehrana nije samo ograničenje, već treba biti dobitak za tijelo i dušu.
Recept: Oslić s tjesteninom i povrćem
Pogledajte video recept: Kako pripremiti oslić s tjesteninom i povrćem
Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom