Fileti oslića u škartocu

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Jelo možete servirati i tako da na svaki tanjur poslužite zamotani paketić koji će si svatko sam odmotati, a fitness mješavinu sa strane kao toplu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom.

Priprema:
    1. Filete oslića odmrznite i posušite papirnatim ručnicima. Duže komade prerežite na pola. Luk i limun narežite na ploške po širini. Ploške luka razdvojite na kolutove. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa.
    2. Pripremite dva papira za pečenje (odnosno, uvijek pripremite onoliko papira koliko ćete imati porcija). Položite papir za pečenje, a na njega kolutove luka.
    3. Filete oslića posolite i popaprite pa stavite na luk. Zatim pokapajte maslinovim uljem i kriškicama maslaca. Pospite mediteranskim začinima, a na vrh stavite kolutove limuna.
    4. Pokupite krajeve papira prema sredini, stisnite sredinu i zavežite je špagom (kao da zamatate poklon). Stavite u zagrijanu pećnicu na oko 20 minuta.
    5. Dok je riba u pećnici, skuhajte Fitness mješavinu prema uputama na pakiranju (u vreloj vodi oko 8 minuta) pa ocijedite.
    6. Na tanjur prvo stavite Fitness mješavinu i začinite je prema želji (maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar...) Raspakirajte pečenu ribu i položite je na povrće pa sve prelijte tekućinom od pečenja. Poslužite toplo.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!