VIDEO: Kako ispeći odreske tune na roštilju ili grillu

9. lipnja 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite

U videu u nastavku pokazat ćemo vam kako brzo i jednostavno pripremiti odreske tune s ražnjićima od povrća.

Dolaskom toplih ljetnih dana žudimo za morem i osvježenjem, godišnjim odmorom i laganijom prehranom. Na stolovima će se tako naći više povrća i ribe, a kuhanje rado selimo iz kuhinje na otvoreno. Makar to bio balkon ili terasa, dovoljno je da upalimo roštilje i na vrućim rešetkama vrtimo razne ljetne delicije. Jedna od njih je i riba s roštilja. 

Marinada za sočnost

Kako biste dobili što sočnije odreske tune, prije pripreme na roštilju ili grillu potrebno ih je kratko marinirati. Tuna se voli "kupati" u raznim marinadama – od onih orijentalnih čija je baza soja umak do mediteranskih s maslinovim uljem i začinskim biljem poput ružmarina. Marinadu slobodno prilagodite svom ukusu.

Sol, papar, maslinovo ulje, protisnuti češnjak i svježe sjeckani peršin osnovne su namirnice koje se mogu pronaći u svakoj kuhinji. Iskoristite ih kao brzu i jednostavnu marinadu, premažite odreske tune i pustite ih da pokriveni odleže u hladnjaku barem pola sata prije pripreme.

Pripremite ražnjiće od povrća

Za to vrijeme pripremite prilog, a to su ražnjići od povrća. Povrće je važno ravnomjerno nasjeckati kako bi se ravnomjerno i ispeklo. Koristite cherry rajčice, tikvice, luk, paprike, a u kombinaciju ulaze i gljive te patlidžani. Ražnjiće nije potrebno soliti prije pripreme na roštilju jer će određene vrste povrća, poput tikvica, pustiti vodu. Za vrijeme pečenja ih lagano premazujte maslinovim uljem, a začinite tek kad su gotovi.

Odreske tune pecite na zagrijanom roštilju ili električnom grillu, između 3 i 5 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o debljini odreska i stupnju pečenosti koji preferirate. Ako odreske pripremate na roštilju na ugljen, odaberite vanjski dio rešetke, odnosno "prsten" niže temperature. Odresci tune su nježni i osjetljivi pa za njihovu pripremu nije potrebna visoka temperatura. Odreske poslužite sa ražnjićima od povrća i svježom salatom po vašem izboru. 

Pogledajte video: Kako ispeći odreske tune na roštilju ili grillu

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!