Brza priprema složenca od povrća

1. veljače 2016.
Autor Cvoke
Podijelite
Vezani proizvodi

Povrtni složenci su vrsta jela u kojem povrće dolazi do svog punog sjaja. Priprema uobičajenih složenaca, poput musake ili lazanja, može uzeti nešto više vremena, no postoje složenci koje možete pripremiti u tren oka. 

Tajna brzog složenca

Dok se pećnica grije, na štednjaku kratko propirjajte povrće po želji, a dobrodošle su sve vrste koje valja potrošiti iz hladnjaka ili zamrzivača. Po želji možete dodati i komadiće mesa ili ribe.

Zgodno je dodati i neke kuhane žitarice poput riže ili tjestenine.

Kako biste lakše povezali povrće i ostale sastojke, nakon pirjanja ostavite da se povrće ohladi pa tek onda dodajte umućeno jaje ili ga možete preliti klasičnim bešamel umakom.

francuski krumpir

Slasna hrskava zapečena korica

Kako biste dobili pravi složenac, povrću valja pridružiti još koji "red" sastojaka. To može biti krumpir kao kod francuskog krumpira, no možete staviti i palentu narezanu na tanke kriške i poredanu u lepezu.

Dodatne opcije za zlatnu koricu su svakako obilje naribanog sira i to nekoliko vrsta, od kojih je jedna parmezan, ili pak dodatak krušnih mrvica pomiješanih s otopljenim maslacem i malo ribanog parmezana.

Pogledajte recept: Složenac od špinata, šampinjona i palente

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!