Složenac s oslićem i šampinjonima

  • 60 min
  • Srednje
  • 3 osobe
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pirjajte sjeckani luk i listiće peršina na maslinovom ulju, a kad luk omekša dodajte usitnjeni češnjak te šampinjone. Pirjajte dalje 10-15 minuta. Pred kraj, začinite soli i paprom.
    2. Pripremite bešamel umak tako da naumjerenoj vatri prvo otopite maslac, a zatim na njemu prepržite brašno. Kada brašno poprimi zlaćanu boju, malo po malo dodajte toplo mlijeko, konstantno miješajući pjenjačom. Začinite sa soli i muškatnim oraščićem te kuhajte, uz miješanje, daljnjih 5 minuta.
    3. Posolite i popaprite odmrznute filete oslića te ih položite na dno nauljene posude za pečenje u jednom sloju. Preko oslića stavite sloj pirjanih šampinjona pa sve prekrijte bešamel umakom. Na vrh rasporedite mješavinu krušnih mrvica, ribanog sira i mljevene crvene paprike.
    4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 20-25 minuta.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!