Što sve možeš napraviti uz Ledo tijesta? Možeš… sve!

21. studenoga 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite

Da biste otkrili najveće kulinarske tajne, ponekad morate otvoriti – škrinju. Zavirite u LEDO škrinju i odaberite Ledo smrznuta tijesta s kojima možete napraviti što god vam srce poželi. 

Kad poželite uživati u lisnatom tijestu, što vam prvo padne na um? Možda da ćete morati satima mijesiti, hladiti i iznova raditi slojeve tijesta, pitajući se jeste li ih preklopili svaki put u istom smjeru? Uštedite si vrijeme i živce – samo posegnite za Ledo lisnatim tijestom.

Ledo lisnato tijesto uspijeva baš svaki put  

Ledo lisnato tijesto idealan je odabir za izradu savijača, kremšnita ili košarica sa slanim punjenjem, poput ovih ukusnih, slanih muffin košarica.

Potrebno ga je samo odmrznuti na sobnoj temperaturi, pobrašniti podlogu i uz minimalan trud ga razvaljati na željenu debljinu. Prije pripreme tijesto ravnomjerno izbockajte vilicom kako bi svaki puta bilo savršeno pečeno i hrskavo.

Manje vremena, više uživanja

Uz Ledo lisnato tijesto uštedite na vremenu te s jednako lakoćom pripremite ukusna slana predjela i slatke deserte. Okupljeni oko stola neće kriti oduševljenje stavite li pred njih tanjur pun slanih zavijutaka s pancetom. Ove hrskave spirale oduzet će vam pola sata vremena, a pružiti sate i sate užitka.

Dojmovi od ručka sigurno će se lakše slegnuti poslužite li za kraj ovu osvježavajuću i laganu pitu od malina.

Brz i ukusan doručak uz ledo tijesta

Doručak je najvažniji obrok u danu, ali tko kaže da mora biti i najdosadniji? Poigrajte se i započnite dan uz neobično jaje na oko. Pogledajte kako ga napraviti na posve nov način.

Volite li ujutro, uz kavu ili čaj, nešto slatko, ružice od jabuka i lisnatog tijesta odličan su odabir. Bit će ukusne i kao poslijepodnevni zalogaj uz čaj. Naravno, ako koja ostane. 

Šećer dolazi na kraju

Jesmo li već spomenuli kako uz Ledo lisnato tijesto možete sve? Čak i izjaviti ljubav na originalan način, uz ova preslatka srca od lisnatog tijesta.

Ovisno o jelu koje pripremate, lisnate delicije pecite između 15 i 45 minuta, u pećnici zagrijanoj na 200 do 220 stupnjeva. Slatka jela možete ukrasiti šećerom u prahu, dok će uz slana idealno pasati vrhnje ili jogurt.

Uz Ledo lisnato tijesto, priprema je lagana, a odabir jela prestaje biti težak. Što možete s njima napraviti? Što god vam padne na pamet!  

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!