Ružice od jabuka i lisnatog tijesta

  • 60 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Iscijedite pola limuna i u zdjelici ga pomiješajte s malo vode. 
    2. Jabuku prerežite na pola, uklonite sredinu pa je narežite na tanke ploške. Jabuku ne morate guliti.
    3. Ploške jabuka rasporedite u zdjelicu s vodom i limunom pa je stavite u mikrovalnu pećnicu na 3 minute kako bi jabuke omekšale i ne bi pucale tijekom motanja. 
    4. Odmrznuto lisnato tijesto razvucite u pravokutan oblik pa ga narežite na 6 traka. Svaku traku tijesta premažite marmeladom po izboru pa na vanjski rub posložite kriške jabuka tako da se djelomično preklapaju. Začinite ih cimetom, preklopite suprotnim dijelom trake od tijesta pa je smotajte u ružicu. 
    5. Ružice možete peći u kalupu za muffine. Pecite ih 40-45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. 
    6. Ružice poslužite posute šećerom u prahu.

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!