Voćni miks je raznobojna mješavina jagoda, ananasa, breskve i manga, a radi se o savršenoj kombinaciji okusa i mirisa pogodnoj za pripremu frapea, slastica, napitaka i drugih vama najdražih recepata.
Tražite li ideje za pripremu slasnih obroka s voćnim miksom, u nastavku pročitajte naše prijedloge.
Za dvije porcije frapea potrebna vam je banana, 2 šalice voćnog miksa i 2 dl voćnog soka od ananasa ili biljnog mlijeka poput zobenog napitka s okusom vanilije.
Kada miksate u blenderu, prvo dodajte pola količine mlijeka, a nakon kratkog miksanja i ostatak.
U loncu zakuhajte 250 ml mlijeka zajedno s pola pakiranja Ledo voćnog miksa i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
Zatim sve pasirajte uz pomoć štapnog miksera i vratite na vatru, a u međuvremenu u malo hladnog mlijeka umiješajte 2 žlice kukuruznog škroba te tom mješavinom zagustite smjesu mlijeka i voća uz miješanje.
Po potrebi zasladite puding uz dodatak meda, agavina sirupa ili stevije. Kratko prokuhajte i vrući puding ulijevajte u zdjelice ili šalice.
Ovaj troslojni voćni parfe može biti istovremeno hranjiv doručak, ali i zdravi slatki desert. Radi se o desertu u čaši kojeg dobivamo slažući slojeve kreme, žitarica i voća.
Bijela krema dobiva se miksanjem svježeg sira s medom. Dobivenu kremu stavljamo u prozirne elegantne čaše te ju poravnamo žlicom, a zatim dodamo žitarice za doručak po želji, primjerice muesli s nekoliko vrsta žitarica, i na njih sloj lagano odmrznutog voćnog miksa.
Još jedanput ponovimo postupak, a završimo sa slojem bijele kreme koju ukrasimo usitnjenim orašastim plodovima.
Desert stavimo u hladnjak da se malo stisne.
Voćni miks ostavite da se odledi i začinite s malo cimeta i jednom žlicom šećera.
Napravite jednostavan i brz biskvit od 3 jaja, 9 žlica brašna i 9 žlica šećera. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, a zatim žumanjke umutite sa šećerom, a bjelanjke u čvrsti snijeg. U žumanjke umiješati prosijano brašno i 3 žlice ulja, a zatim polako umiješati bjelanjke.
Izlijte u lim za pečenje prethodno namašćen i posut brašnom, pa po vrhu raspodijelite voće i pecite na 180 stupnjeva dok lijepo ne porumeni.
Prije serviranja posuti šećerom u prahu.
Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom