Pečeni grašak vrlo je popularna grickalica u mnogim azijskim zemljama.
Grickalice su obično karakterizirane kao namirnice s kojima ne valja pretjerivati zbog visokog sadržaja soli, masti i kalorija, međutim, kada je grašak u pitanju situacija je potpuno drugačija. Jedna šalica graška osigurava samo 100 kalorija te 7 grama proteina i čak 6 grama vlakana što ga čini nutritivno vrijednom namirnicom, a time i vrlo kvalitetnom grickalicom.
Pečeni grašak ima pomalo orašasti okus i iznimno je ukusan, a što je najvažnije njegova priprema je vrlo jednostavna, poglavito ako se priprema od smrznutog graška koji je već očišćen i kojeg ne treba prethodno kuhati. Može se napraviti u većoj količini pa čuvati u čvrsto zatvorenoj posudi nekoliko tjedana, a da ne izgubi hrskavost ili aromu. Osnovni začini su sol i mljevena paprika, no predlažemo da se igrate s češnjakom, ružmarinom, kuminom, dimljenom paprikom, čilijem, curry-ijem i drugim najdražim začinima.
Pogledajte recept: Hrskavi grašak
Usporedili smo svježe povrće i Ledo smrznuto povrće. Svježe izgubi nutrijente već nakon 4 dana. Ledo smrznuto vrijednosti čuva mjesecima.
Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom