Bogatstvo povrća i tekućina čine juhe i variva idealnim ljetnim obrokom, čak i kada vam se čini prevruće za njih
Ako su vam juhe i variva sinonim za zimske dane i grijanje nad kipućim tanjurom zanosnog mirisa, vjerojatno ste u pravu. Ipak, činjenica da temperatura vani raste, ne znači da trebate prestati jesti juhe do iduće hladne jeseni ili zime, naprotiv.
Ljeti smo često aktivniji i vrlo je bitno da naš ručak sadrži važne nutrijente. Svakako ih možemo naći u puno povrtnih vrsta, a iznimno bogata kombinacija istih spojila se u Ledo Minestrone mješavini.
U njoj je naime čak 13 vrsta vrijednih namirnica koje zaslužuju da ih nabrojimo – mrkva, poriluk, krumpir, rajčica, cvjetača, tikvica, stabljika celera, kupus, zelene mahune, grašak, borlotto grah, korijen celera i peršin.
Primijetit ćete, u Minestrone mješavini su i neke omiljene vrste povrća iz ljetne sezone, a ovako vam uvijek mogu biti zajedno dostupne na samo jednom mjestu, u vašem zamrzivaču.
Minestrone juha se uobičajeno priprema s dodatkom neke vrste sitne tjestenine, a ako želite, u nju možete ukuhati i rižu. Također, nije neobično da je po završetku pospete naribanim parmezanom i pokapate maslinovim uljem.
Iako minestrone zovemo juhom, ona je po gustoći možda čak i bliže varivu. Čini nam se najtočnije nazvati je gustom juhom, svakako dovoljno gustom da može biti i samostalni obrok koji vas neće opteretiti.
A ljeti nam baš takvi obroci trebaju – lagani, nutritivno bogati, koji se pritom i brzo pripremaju. Upravo zbog svih tih karakteristika, ljetni su favorit bez obzira na to što uključuju kraće krčkanje na štednjaku.
Ako ste ipak poklonik konkretnijih jela, minestrone juha vam možete biti odličan uvod u početak vašeg centralnog dnevnog obroka, a idealno bi bilo da je prati nekakvo laganije glavno jelo.
I kao što znamo, ljeti je unos tekućine posebno važan – a što je drugo ova juha nego tekućina bogata povrćem – sve u jednom tanjuru!
Recept: Minestrone juha s tjesteninom
Pogledajte video recept: Kako pripremiti minestrone juhu
Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom