Losos odmrznite i posušite papirnatim ručnicima. U loncu zavrijte vodu pa ubacite zelene i žute mahune. Kuhajte oko 5 minuta pa ih ocijedite i prebacite na lim za pečenje.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa. Odmrznuti losos položite na lim za pečenje pored mahuna. Mahune pospite nasjeckanim češnjakom, a zatim losos i mahune posolite, pospite nasjeckanim peršinom i prelijte maslinovim uljem te stavite u pećnicu na 10 do 12 minuta.
Dok su riba i povrće u pećnici, stavite kuhati jaja na tvrdo. Potom zamiješajte preljev od senfa, soka limuna, maslinova ulja i papra.
Ribu i povrće izvadite iz pećnice pa losos lagano vilicom trgajte s kože na komade veličine zalogaja.
Na dno zdjele stavite mahune, zatim dodajte jaja narezana na kriške i komade lososa. Sve prelijte dresingom i pospite sitnim listićima bosiljka.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: