Pašteta od bakalara (na bijelo)

  • 40 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznite pakiranje Ledo Crnog bakalara. Odmrznutu ribu kuhajte 10-15 minuta u vodi u koju ste dodali sol, papar u zrnu i lovorov list.
    2. Skuhanu ribu pustite da se ohladi pa je zatim natrgajte rukama, sačuvajte 1-2 dl vode u kojoj se kuhala.
    3. Sitno nasjeckajte češnjak i kratko ga pržite u tavi na maslinovu ulju. Čim zamiriši, dodajte ribu pa je podlijte vodom koju ste sačuvali i bijelim vinom. Kuhajte 5 minuta.
    4. U blender ili sjeckalicu dodajte ribu, posolite i popaprite, zalijte dijelom maslinova ulja i miksajte. Povremeno dolijte još malo maslinova ulja (možete koristiti i malo vode od kuhanja) i miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu, ali ipak pustite da bude malo grublje strukture.
    5.  5 Stavite u hladnjak u dobro zatvorenoj posudi na 1-2 sata da se smjesa stisne, a može i preko noći. Poslužite na prepečenom kruhu, pokapano maslinovim uljem i posuto nasjeckanim svježim peršinom.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!