Smrznute njoke stavite u lonac s kipućom posoljenom vodom i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu – oko 3 minute. Procijedite ih i ostavite sa strane.
Na maslacu kratko popecite usitnjeni češnjak, a zatim dodajte smrznuti grašak. Grašak pirjajte oko 10 minuta, a tijekom pirjanja mu po potrebi možete dodavati malo vode kako bi što prije omekšao.
Grašku dodajte narezani pršut i vrhnje za kuhanje i kuhajte još oko 5 minuta kako bi se okusi proželi. Prema ukusu začinite soli i paprom.
Kada je umak kuhan, u njega dodajte kuhane njoke i sve skupa termički obrađujte još 1 minutu. Poslužite odmah.
Bazna tijesta
Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: