Meso narežite na komade veličine zalogaja i popecite ga na 2 žlice maslinovog ulja na malo jačoj vatri kako bi poprimilo tamniju boju na površini. Izvadite komade mesa iz posude.
Na preostalom ulju popržite nasjeckani luk dok ne omekša, a potom dodajte i usitnjeni češnjak. Čim češnjak zamiriši, vratite meso u posudu i dodajte ostale sastojke – sjeckane pelate, vodu ili temeljac, koncentrat rajčice, šećer i origano.
Nakon što tekućina u kojoj se meso kuha zakipi, smanjite vatru i neka se ragu "krčka" u poklopljenoj posudi 1,5 do 2 sata, dok meso ne omekša. Tijekom kuhanja povremeno promiješajte te postupno dodajte sol i papar u količini prema ukusu. Tekućina treba cijelo vrijeme lagano pekrivati komade mesa, pa po potrebi dodajte i još vode ili temeljca tijekom obrade.
Dok se ragu kuha, narežite oguljene krastavce na kolutove i pomiješajte ih s ostalim sastojcima za salatu. Neka salata odstoji oko 30 minuta u hladnjaku kako bi se ohladila, a okusi proželi.
Malo prije nego što je ragu gotov, skuhajte smrznute njoke – oko 3 minute u kipućoj slanoj vodi, odnosno, dok ne "isplivaju" na površinu.
Bazna tijesta
Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: