Fileti bakalara s kus-kusom

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 3
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odledite filete bakalara i posušite ih papirnatim ručnicima. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa.
    2. Kus-kus prelijte vrelom vodom, posolite i poklopite na 5 minuta (provjerite upute na pakiranju). Potom ga razradite vilicom.
    3. Orahe kratko tostirajte na suhoj tavici (oko 2 min) pa ih grubo nasjeckajte. Iz nara izvadite sjemenke. Smrznutu brokulu ubacite u lonac vrele vode i kuhajte 8-10 minuta. Ocijedite, kratko ohladite pa narežite na manje komadiće.
    4. U zdjeli pomiješajte kus-kus i brokulu, prelijte limunovim sokom te dodajte orahe i sjemenke nara. Doradite okuse solju i paprom.
    5. Dok se kuhaju brokula i kus-kus, pripremite ribu. U zdjelici pomiješajte mljevenu papriku, curry, sol i sušeni timijan. Začine pospite po ribi s obje strane pa ih nježno utrljajte prstima. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, a na njega položite ribu. Prelijte je maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 12 minuta.
    6. Poslužite ribu s prilogom od kus-kusa, a dobro će pasati i zelena salata ili matovilac.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!