Poslužite uz kriške limuna i tartar ili neki drugi umak.
Priprema:
Odmrznute filete bakalara posložite u dublju tavu ili veliki lonac te ih potopite s vodom i mlijekom i dodajte listove lovora. Zagrijte na malo jačoj vatri dok lagano ne zakipi pa obrađujte na nižoj temperaturi 5 minuta, pazeći da voda pritom ne vrije. Sklonite posudu s izvora topline i ostavite bakalar u vrućoj tekućini još 10 minuta.
Krumpir ogulite i narežite na manje komade pa kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta, dok ne omekša. Kuhani krumpir dobro procijedite pa vratite u posudu u kojoj se kuhao i na vrlo laganoj vatri "posušite" krumpir dok ga gnječite. U dobiveni pire dodajte kiselo vrhnje i začine – vlasac, peršin i koricu limuna te začinite soli i paprom prema ukusu.
Riblje filete narežite na veće komade, začinite paprom i pomiješajte s malo ohlađenim pire krumpirom, pazeći da se komadi ribe previše ne usitne. Smjesu ohladite u hladnjaku oko 30 minuta.
Oblikujte popečke debljine oko 2 cm pa ih panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, pa u razmućena jaja te, naposljetku, krušne mrvice. Pecite na ulju na umjerenoj vatri oko 5 minuta, odnosno, dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: