RIBA: Recepti, vodiči i video savjeti za pripremu ribe

1. prosinca 2016.
Autor Cvoke
Podijelite

Bijela ili plava, riba je ne samo ukusna, nego i naš vjerni saveznik dobrog zdravlja. Za vas smo pripremili veliki vodič kroz najbolje Ledo recepte, vodiče i video savjete za pripremu i uživanje u ribi. 

Zašto Ledo riba!?

  • Iz divljeg ulova
  • Bogata Omega-3 masnim kiselinama
  • Jednostavni za pripremu

Prosječni Hrvat godišnje pojede 8,5 kilograma ribe. Zajedničko mišljenje stručnjaka jest kako bi ribu trebali jesti češće, barem dva puta tjedno. Zašto? Riba je izvor omega-3 masnih kiselina koje doprinose normalnoj funkciji srca. Riba sadrži i proteine koji su važni za vaše mišiće i kosti.

Ne manje važno, riba je izuzetno ukusna, a njezina priprema ne mora biti niti komplicirana niti dugotrajna. U nastavku vam donosimo savjete, vodiče i recepte za pripremu ukusne ribe.

Što sve možete napraviti s ledo ribom

Ledo Bakalar

Jedna od omiljenih blagdanskih namirnica svakako je bakalar, koji je poznat kao zdrava i ukusna namirnica, dostupna cijele godine. Pokazat ćemo vam kako pripremu bakalara učiniti i vrlo maštovitom.

Bez obzira na to je li na grilu, u pećnici, kuhan ili poširan, u raznim složencima, kombinaciji s krumpirom ili povrćem, bakalar će uvijek biti prava poslastica za cijelu obitelj. Uživajte u bakalaru kroz cijeli prosinac te isprobajte recepte koje je za vas pripremio Ledo.

Kako uspješno poširati bakalar

Poširanje možda zvuči kao zastrašujuća kulinarska tehnika, no u stvarnosti je poširanje zapravo zastrašujuće jednostavan način pripreme nježnih i osjetljivih namirnica poput ribe, jaja ili povrća. Najčešće se poširaju fileti bijele ribe, poput bakalara. U nastavku pogledajte kako uspješno poširati bakalar:

Crni bakalar – kako ga pripremiti i poslužiti s grill tave

Poširanje, pečenje u škartocu, kuhanje u brudetu, razni su načini pripreme ukusnog bakalara. Ponekad u nedostatku vremena odabiremo najjednostavnije rješenje, poput pripreme na grill tavi.

OVDJE pogledajte sve recepte s Ledo bakalarom

Ako ste se za vrijeme blagdana odlučili za pripremu drugih vrsta ribe, Ledo ima rješenje za vas: Saznajte sve o pripremi ribe - pogledajte recepte i video upute!

Koju ribu odabrati i kako je pripremiti?

Riba se prema sadržaju i masti dijeli na plavu i bijelu ribu. U plavu ribu spadaju tuna, srdela, skuša, papalina, losos, inćun… a u bijelu ribu orada, brancin, kovač, zubatac, list, oslić, crveni bodečnjak i druge.

Saznajte koja je točno razlika između plave i bijele ribe te kako ih je najbolje pripremati.

Ribu birajte prema vlastitim preferencijama, a mi ćemo vam pomoći s pripremom.

Kako marinirati i pripremiti filete lososa

Za početak, naučite kako uspješno poširati ribu. Inspirirajte se idejama za poširanje fileta lososa, oslića i bakalara ili pogledajte video u nastavku te naučite kako marinirati i pripremiti filete lososa.

U videu ćete pronaći i ukusni recept za orijentalni losos s kus-kusom.

Kako očistiti lignje i pripremiti ih u pećnici

Jedan od ribljih specijaliteta u kojemu često uživamo, ili barem petkom za gablec, svakako su lignje.

U videu u nastavku saznajte kako očistiti lignje i pripremiti ih u pećnici.

Za one koji ne žele gubiti vrijeme na čišćenje ili misle da su drugi vještiji od njih u čišćenju, preporučujemo već očišćene Ledo lignje.

Kako filetirati skušu i brzo je pripremiti u tavi

Čišćenje lignji nije jedina nedoumica koju smo razriješili našim video vodičem.

Tu je i filetiranje omiljene skuše za brzu pripremu u tavi. Skuša je nakon tune i srdele naša najpoznatija plava riba. Ne čudi jer je idealna za kratko pečenje na tavi ili na roštilju.

Kako jednostavno i brzo filetirati skušu, pogledajte u videu u nastavku te naučite odličan recept za prženu skušu s batatom i mladim špinatom.

Spomenute srdelice također uživaju ugled i rado ih konzumiramo. Srdele imaju i povijesni značaj za razvoj dalmatinskog kraja, a rijetko koji Dalmatinac nije odrastao na njima. Zašto ih toliko volimo? Zato što srdele imaju brojne nutritivne i gastronomske adute kojima je teško odoljeti.

Ako ste ipak više tip za nešto kompleksniju ribu (jednostavne pripreme), onda će vam se svidjeti pečeni brancin s povrćem, ukusne okruglice od škampa ili neko od drugih jela sa škampima.

 

U nastavku pogledajte cijelu video Playlistu naših Ledo video savjeta: 

Okupite svoju obitelj oko stola i uživajte u ukusnim i praktičnim jelima s Ledo ribom! 

Pogledajte sve recepte s Ledo ribom

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!