Kako napraviti najbolje riblje sendviče

11. listopada 2017.
Autor Marko Vukman
Podijelite

Zajedničko mišljenje stručnjaka jest da bi se za optimalno zdravlje, riba na našem jelovniku trebala naći barem dva puta tjedno. Riba je izvor omega-3 masnih kiselina koje doprinose normalnoj funkciji srca. Riba sadrži i proteine koji su važni za vaše mišiće i kosti. A jedan od načina kako zadovoljiti potrebe za unosom ribe jest i u sendvičima.

U sendviču dobrodošla je svaka riba, no ipak najbolji ili premium sendviči su oni koji sadrže riblje filete. Jednostavno ispečemo riblje filete oslića ili bakalara u tavici. Zatim pečenu ribu natrgamo prstima na manje komade prikladne za sendvič. 

Obavezni dijelovi najukusnijih sendviča su umak i salata. S ribom se odlično slažu kremasti umaci primjerice na bazi jogurta, majoneze ili kiselog vrhnja uz dodatak crvenog ili mladog luka te uz salatu po želji poput rikule, ribanog kupusa ili svježih krastavaca.

Ostatke ribe od ručka najbolje je iskoristiti u salati s tjesteninom ili pak u sendviču. Ako smo u žurbi, s majonezom ili gotovim umakom tartarom i zelenom salatom ne možemo pogriješiti.

U nastavku pročitajte kako pripremiti sočan domaći burger od lososa koji je za prste polizati. 

Recept: Lososburger

U nastavku pogledajte cijelu video Playlistu naših Ledo video savjeta: 

Pogledajte sve recepte s Ledo ribom

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!