Salata s lososom i kvinojom

 • 35 min
 • Srednje
 • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Za ukusnu salatu s lososom i kvinojom najprije filet lososa začinite sa 2 žlice soka limuna, 2 žlice maslinovog ulja te soli i paprom prema ukusu. 
  2. Neka se riba marinira u hladnjaku oko 15 minuta, a za to vrijeme skuhajte ½ šalice kvinoje prema uputama s pakiranja. 
  3. Marinirane filete polegnite na zagrijanu tavu tako da im koža bude okrenuta prema dolje, te ih pecite na umjerenoj vatri 3-4 minute. 
  4. Ukoliko su se fileti zapekli za dno, tavu malo protresite, pa je poklopite i nastavite s obradom daljnjih 4-5 minuta. Fileti bi naposljetku trebali imati hrskavu kožicu te sočnu, meku unutrašnjost.
  5. Malo ohlađene filete i kvinoju na kraju pomiješajte sa 150 g raznih vrsta lisnatih salata, poput zelene salate, matovilca, radiča, rikule ili čak mladog svježeg špinata, te 150 g polovica cherry rajčica. 6. Sve začinite soli i paprom prema ukusu, dodajte i 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu vinskog octa, a po želji i malo sušenog bosiljka ili origana.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!