Zdjela salate kao ljetni hit

21. lipnja 2019.
Autor Marko Vukman
Podijelite

Salata ne mora biti samo neobavezan ukras na stolu, ona lako može postati lagan i osvježavajuć ljetni ručak

Kada vam netko spomene salatu, prva asocijacija vam je možda tek običan dodatak glavnom jelu, neka vrsta predjela, dijetna večera ili skroman obrok za one koji ne znaju biti pravi hedonisti… Možda je to ponekad zaista tako, ali salate možemo shvatiti i puno ozbiljnije.

Zapravo, što kada bi salata mogla postati vaše glavno jelo? Raspon kombiniranja namirnica uistinu je širok i razne vrste povrća možete spajati s raznim vrstama ribe ili mesa, ili pak s jajima, tjesteninom, različitim žitaricama…

Ljeto je idealno vrijeme za isprobavanje raznih recepata za salate, jer se uglavnom brzo pripremaju, kuhanje je kratko, obroci lagani i ukusni i neće vas dodatno opteretiti na vrućini.

Zdjela salate kao ljetni hit

Mi smo za naš ljetni hit sjedinili Ledo Losos filet i Ledo Mahune. Fileti lososa nutritivno će obogatiti baš svaki obrok i učiniti ga kompletnim, a njegovom ukusnom mesu uglavnom je nemoguće odoljeti.

Bogatstvo omega 3 masnih kiselina i vitamina D iz lososa savršeno se slaže s benefitima mahunarki, a za još vedriji tanjur poigrali smo se s bojama, odnosno spojili zelene i žute mahune. Nije ih potrebno odmrzavati i bit će gotove za manje od 15 minuta.

Ako date još malo mašti na volju i iskušate brojne mogućnosti korištenja svježih ili suhih začina, uložit ćete minimalno vrijeme, a dobiti kreativan obrok koji će vam lako zamijeniti tipičan ručak.

Zdjela salate kao ljetni hit

Ne treba zaboraviti, u pripremi salata iznimno je važna i priprema dressinga, odnosno preljeva koji će dati završni okus i sočnost vašem tanjuru. Nemojte kupovati gotove preljeve - već samo nekoliko sastojaka, koje ionako imate kod kuće, bit će dovoljno za preljev po vlastitom guštu.

Mi smo tako kombinaciju lososa i mahuna prelili blago pikantnim preljevom od senfa, svježeg soka limuna, maslinova ulja i papra.

Za maštovite ljetne salate možete koristiti i drugu vrstu ribe, poput Ledo Oslića ili Bakalara, a i uvijek dostupno smrznuto povrće poput graška, boba ili raznih mješavina, može vam biti idealna početna točka za slaganje savršenog i laganog ljetnog ručka. 

Recept: Losos sa zelenim i žutim mahunama

Pogledajte video recept: Kako pripremiti losos s mahunama

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!