Ledo Papalina dolazi iz divljeg ulova, bogata je bjelančevinama i omega 3 masnim kiselinama. Papalina je vrlo popularna u mediteranskoj kuhinji. Može se jesti cijela s kostima pri čemu se u organizam unosi dodatna količina kalcija. Ledo papalina dostupna je tijekom cijele godine i vrlo je jednostavna za pripremu. Namijenjena je ljubiteljima male, sitne ribe te se odlično uklapa u ribarske večeri i zabave.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energija | 1139 kJ/274 kcal |
Masti | 20 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 3,6 g |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | 7,17 g |
- višestruko nezasićene masne kiseline | 8,31 g |
Ugljikohidrati | 5 g |
- od kojih šećeri | <0,5 g |
Bjelančevine | 19 g |
Sol | 4,3 g |
Nakon odmrzavanja papalinu isperite i osušite prije pripreme. Papalinu (100 g) tada pecite na srednje jakoj vatri oko 5 minuta koristeći grill tavu premazanu maslinovim uljem (4 g).
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.