Crveni Bodečnjak je jedan od najcjenjenijih pripadnika oborite ribe koja živi na velikim dubinama uz morsko dno. Ledo Crveni Bodečnjak dostupan je tijekom cijele godine te je zbog svoje nježne i mekane teksture vrlo ukusan i sočan obrok. Dolazi iz divljeg ulova i bogat je bjelančevinama i omega 3 masnim kiselinama. Namijenjen je pravim znalcima i poznavateljima morske ribe koji znaju cijeniti njegovo profinjeno bijelo meso.
| Hranjiva vrijednost | na 100g* | %PU*** |
|---|---|---|
| Energija | 493 kJ / 117 kcal | 6 % |
| Masti | 2,3 g | 3 % |
| - od kojih zasićene masne kiseline | 0,6 g | 3 % |
| - jednostruko nezasićene masne kiseline | 1,16 g | |
| - višestruko nezasićene kiseline | 0,51 g | |
| Ugljikohidrati | 1 g | |
| - od kojih šećeri | <0,5 g | <0,5 % |
| Bjelančevine | 23 g | |
| Sol | 0,34 g | 6 % |
Crveni bodečnjak, nakon odmrzavanja, isperite i očistite od eventualnih ostataka utrobe i ljusaka i osušite prije pripreme. Crveni bodečnjak (100 g) pecite na srednje jakoj vatri oko 20 minuta koristeći grill tavu premazanu maslinovim uljem (6 g).
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.