Preporuka nutricionista: U svrhu očuvanja zdravlja konzumirajte ribu barem dvaput tjedno!

1. lipnja 2014.
Autor Ledo
Podijelite

Velik dio Ledo fitness izazova odnosi se upravo na prehranu. Polaznicima je preporučeno da na dnevnoj bazi konzumiraju pet obroka voća i povrća dnevno. Ledo se pobrinuo da za pripremu zdravih obroka polaznicima ne nedostaje najrazličitijih povrtnih kombinacija iz asortimana Ledo smrznute hrane. Osim ribe presudnu ulogu u novom, zdravijem načinu prehrane igra i riba.

Preporuke kažu da bi u svrhu očuvanja zdravlja, tjedno trebalo konzumirati barem 2 puta po 170g ribe. Od toga, uputno je da barem jedna porcija bude 'masna' riba poput tune, skuše, srdele, lososa ili sabljarke, jer te vrste ribe sadrže najviše blagotvornih omega – 3 masnih kiselina. Naime, omega – 3 masne kiseline odgovorne su za brojne pozitivne učinke ribe, a poglavito doprinose zdravlju srca.

Brojna znanstvena istraživanja pokazala su kako redovita konzumacija ribe doprinosi prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja. U mnogim zemljama provode se javnozdravstvene i promotivne kampanje koje potiču povećanje unosa ribe na razini populacije. Takva kampanja zasigurno je potrebna i u Hrvatskoj koja se ne može pohvaliti prosječnim unosom ribe po glavi stanovnika iako se nalazi na Mediteranu te je hrvatska mediteranska prehrana upisana na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine pri UNESCOU – u', kaže Mirela Marić magistra nutricionizma iz AVIVE koja je svim polaznicima Ledo fitness izazova propisala individualno prilagođene programe prehrane.

Pridržavajući se ovih uputa polaznici Ledo fitness izazova već primjećuju pozitivne pomake.

"Jako sam zadovoljna! Već sam izgubila tri kilograma. Potpuno sam promijenila prehranu. Jedem zdravo i uravnoteženo, a čitavo vrijeme sam sita. Prije Ledo fitness izazova nisam jela ribu, a sada ju već jedem dva puta tjedno. Izbacila sam sokove i osjećam se stvarno odlično. Treniram tri puta tjedno. Osjećam pozitivne promjene u svakom pogledu. Više se ne osjećam teško i napuhnuto, a i moji ukućani i prijatelji počeli primjećivati pozitivne promjene". Dunja Tomić, sudionica Ledo Fitness Izazova

Ledo fitness izazov ide dalje, a uskoro ćete imati priliku doznati i kako napreduju ostali kandidati. S kojim se preprekama susreću na svom putu ka zdravijem načinu života te kako na njihovu preobrazbu reagira okolina.

OVDJE pogledajte sve riblje recepte

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!