Losos punjen rajčicom i špinatom

 • 45 min
 • Srednje
 • Za 4 osobe:
Autor Cvoke
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Pripremu započnite pirjanjem prepolovljenih cherry rajčica na 1-2 žlice maslinovog ulja.
  2. Kada rajčice omekšaju i otpuste svoje sokove, dodajte usitnjeni češnjak i listiće bosiljka, a ubrzo nakon toga i špinat kojeg ste grubo narezali.
  3. Tijekom pirjanja, povrću možete dodati malo soli i papra po ukusu, a s termičkom obradom stanite u trenutku kada lišće špinata "povene".
  4. Odmah nakon sklanjanja s izvora topline, rajčicama i špinatu dodajte sitno natrganu mozzarellu kako bi se malo otopila.
  5. Prije nadijevanja, filete lososa položite tako da im je koža okrenuta prema podlozi te ih razrežite po dužini. Na ovaj način, od svakog fileta ćete dobiti dva tanja uzdužna komada, a filete nadjenite tako da između njih nanesete ranije pripremljeno povrće sa sirom, kao da radite sendvič.
  6. Punjene komade lososa pažljivo preselite na nauljeni lim za pečenje – koža i dalje treba biti okrenuta prema dolje, a po želji filete možete još dodatno posipati s malo soli i mljevenog papra.
  7. Pecite na 190 °C 20 do 30 minuta, dok meso ne izgubi intenzivnu ružičastu boju.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!