VIDEO: Kako marinirati i pripremiti filete lososa

7. prosinca 2015.
Autor Cvoke
Podijelite
Vezani proizvodi

Losos je obožavana plava riba koja je pogodna za razne vrste pripreme - od nježnog poširanja do pečenja na tavi. Aromatičan okus ove ribe možete dodatno obogatiti interesantnom orijentalnom marinadom. Jednostavan postupak mariniranja i pripreme lososa pogledajte u našem videu. 

Prije mariniranja, filete lososa je potrebno odmrznuti što možete učiniti tako da ih preko noći ostavite u hladnjaku. Marinirajte filete lososa u orijentalnoj marinadi oko dva do tri sata, okrenuvši ih kožom prema gore. 

Filete prije pečenja u tavu nježno obrišite papirnatim ubrusom kako bi upio višak marinade. Losos nemojte peći predugo kako vam ne bi ostao suh te da se marinada ne bi karamelizirala.

Također, mirin u marinadi možete zamijeniti prošekom

Pogledaj recept: Orijentalni losos sa kus-kusom

Ovako pripremljene filete lososa možete poslužiti uz razne priloge poput lisnate salate ili kuhanog povrća, no u ovom slučaju smo ga uparili sa kus-kusom pomiješanog s nekoliko zrnaca nara, bogatog vitaminom C. 

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!