Zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj vatri pa popecite šunku narezanu na kockice. Kada poprimi zlatno smeđu boju uz rubove, šunku izvadite iz posude, a na preostalom ulju pirjajte usitnjeni donji, bijeli dio mladog luka.
Kada luk omekša, dodajte smrznute mahune i usitnjeni češnjak te nastavite s pirjanjem u poklopljenoj posudi uz povremeno miješanje. Po potrebi mahunama dodajte malo vode. Nakon 5 minuta dodajte papriku nareznanu na trakice pa termički obrađujte još oko 10 minuta.
Pred kraj pirjanja začinite soli i paprom te dodajte usitnjeni zeleni dio mladog luka i popečenu šunku. Poslužite toplo.
Osnovno povrće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: