Oslić Romesco

  • 60 min
  • Srednje
  • Za 4 osobe:
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Rešetku stavite u gornju trećinu pećnice I zagrijte je na 220°C.
    2. Premažite pladanj za pečenje sa žlicom ulja, stavite ribu I začinite sa soli I paprom.
    3. U tavi pirjajte češnjak, bademe I kruh na srednjoj vatri 6-8 min. Dodajte peršin pa sve posipajte po ribi.
    4. Pecite ribu nepokrivenu oko 5 min, a zatim labavo prekrijte folijom I pecite dok fileti oslića budu potpuno pečeni, 20-25 min.
    5. Pošpricajte sa žlicom ulja.
    6. Pečene paprike usitnite u blenderu. Dodajte ocat, kajenski papar I preostalo ulje pa usitnite da se sastojci sjedine.
    7. Ribu servirajte sa umakom.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!