Ponekad vam je potreban brzi obiteljski ručak na kraju radnog dana, a ponekad samo želite nešto ukusno ponijeti na posao ili zapakirati djeci za školu. Prema idealnom scenariju, svaki dan ćemo mi i naši najbliži uživati u zajedničkom obroku kojeg je netko od ukućana pripremio. No, što ako nemamo vremena, što ako nam nedostaje ideja i sve nam se čini preteško?
Dobar objed može nam itekako popraviti dan i uvijek je vrijedan truda. Stoga potrazi za inspirativnim receptima i brzim rješenjima za štednjakom nema kraja. Možete se nakratko zaustaviti ovdje pa isprobati i sačuvati sljedeća tri recepta koja smo pripremili baš za takve situacije.
Ledo Panirane štapiće bakalara možete imati spremne u zamrzivaču, a na zagrijanom ulju u tavi, ispeći ćete ih za najviše osam minuta. Hrskavog su omotača i sočnog ribljeg mesa i odlično se kombiniraju uz različite priloge, umake i salate.
Baš takav prijedlog imamo i mi, štoviše, štapiće bakalara spojili smo sa svježim namirnicama poput baby špinata, mrkve, rajčicama, avokada, tek blago začinili limunom i maslinovim uljem i na kraju posuli sjemenkama. Neočekivana i bogata salata je tu, a ako je poslužite uz Ledo Rebraste krumpire, zaokružit ćete cijelu priču.
Recept: Salata s paniranim štapićima bakalara i rebrasti krumpir
Pogledajte video recept: Salata s paniranim štapićima bakalara i rebrasti krumpir
Kada nemate puno vremena, i dobar sendvič može biti savršeno rješenje. Ključni su, naravno, dobri sastojci. Panirani filet oslića idealan je komad ribljeg mesa obložen hrskavom panadom i kao takav pogodan za spajanje s raznim umacima. Mi smo uz njega pripremili blažu verziju popularnog tartar umaka i dodali nešto sasvim novo – brzo ukiseljenu mrkvu koja će ovoj kombinaciji okusa dati slatko-kiselu notu. Ovako bogat sendvič s ponosom ćete raspakirati na uredskoj pauzi ili školskom odmoru.
Recept: Sendvič s paniranim filetom oslića i blagim tartarom
Svi volimo nešto neobavezno prigristi tijekom dana, a kada je u pitanju jednostavan i ukusan snack, Kukuruzne Ledolette s ABC sirom nemaju konkurenciju. Bilo da ih želite ponijeti sa sobom ili grickati kod kuće, samo ih ubacite u pećnicu i za 20 minuta sve je spremno. Dok se Ledolette peku, pripremite brzi pesto od brokule s parmezanom, čija aromatičnost će i najmlađima priuštiti novi doživljaj ovog povrća.
Recept: Kukuruzne Ledolette s ABC sirom i pestom