Retro recept: Štrukli u juhi

  • 45 min
  • Srednje
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Juhu u kojoj su se kuhali štrukli možete obogatiti kockom mesne juhe.

Priprema:
    1. Zamrznute štrukle stavite u ključalu, malo slanu vodu.
    2. Kada voda ponovno uzavri, kuhajte štrukle na laganoj vatri tako dugo dok ne isplivaju.
    3. Tada ih pažljivo izvadite lopaticom i odložite na toplo mjesto.
    4. Na ugrijan maslac stavite brašno, malo promiješajte pa dodajte sitno isjeckan luk i crvenu papriku.
    5. Zalijte s malo vode i sve prelijte u juhu u kojoj su se kuhali štrukli.
    6. Ostavite da malo provrije i na kraju umiješajte kiselo vrhnje i sjeckano peršunovo lišće.
    7. Kod posluživanja u svaki tanjur stavite po jednu štruklu.

Slana tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!