Retro recept: Štrukli sa zecom u tamnom umaku

  • 60 min
  • Napredno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Očišćenog zeca izrežite na veće komade, osušite kuhinjskim papirom i natrljajte solju.
    2. U široku posudu stavite jedan dio masti, na kolutiće izrezano korjenasto povrće, izgnječen češnjak, papar i lovorov list.
    3. Sve to promiješajte pa po tome poslažite komade zeca.
    4. Dodajte crno vino i toliko vode da zec dijelom bude uronjen u tekućinu.
    5. Poklopite posudu i pirjajte na laganoj vatri dok zec ne omekša.
    6. Zatim izvadite zeca i ukusno ga poslažite na topli pladanj te držite na toplom, a povrće u kome se pirjao zec propasirajte za umak.
    7. Štrukle stavite u slanu vodu, a kada budu kuhane, izvadite šupljom lopaticom i poslažite uz zeca na topli pladanj.
    8. Dok se zec pirja, popržite šećer. Kada potamni, dolijte decilitar vode i prokuhajte.
    9. Na ostatku masti svijetlo popržite brašno, zalijte prokuhanim šećerom pa umiješajte propasirano povrće.
    10. Kada uzavri, dodajte sok od limuna i vrhnje te po želji solite i popaprite.
    11. Vrućim umakom prelijte na pladnju poslagano meso i kuhane štrukle.

Slana tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!