Punjene lignje

  • 40 min
  • Napredno
  • 2 osobe
Autor Matej
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Krakove liganja operite i usitnite na veličinu zrna riže.
    2. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na malo maslinovog ulja, a potom dodajte rižu, zalijte sa šalicom kipuće vode, posolite i kuhajte dok je riža skoro gotova.
    3. U blenderu ili pomoću štapnog miksera pripremite pastu od sušenih rajčica, peršina, maslinovog ulja, češnjaka, limunovog soka, soli i papra.
    4. Pomiješajte pastu sa rižom i usitnjenim krakovima.
    5. Lignje operite i osušite pa ih punite pripremljenom smjesom. Krajeve probodite čačkalicom da sadržaj ne iscuri van.
    6. Pecite u nauljenom pladnju u zagrijanoj pećnici 15-20 min, ovisno o veličini lignje.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!