Za slatko kiseli umak, pomiješati gustin s vodom pa ih pridružiti ostalim sastojcima koje ste stavili u mali lončić. Dobro promiješati i kuhati uz miješanje 2-4 minute od kada zavri.
Smrznuto povrće pirjati na žlici maslinovog ulja zajedno sa sjeckanim češnjakom i đumbirom. Pirjati 8-10 minuta, a pred kraj začiniti sa sojinim umakom i paprom.
Kada se povrće malo ohladi, usitniti ga i njime nadjenute listove kora za savijače izrezane na kvadrate dimenzija 20×20 cm. Proljetne rolice oblikovati na način da se stavi 1-2 žlice nadjeva na jedan kut kore i zamotati ga po dijagonali poput sarme.
Krajeve kora „zalijepiti“ premazivanjem rubova umućenim jajetom. Rolice pržiti u dubokom ulju na umjerenoj temperaturi uz povremeno okretanje dok ne poprime zlatno smeđu boju sa svih strana. Poslužiti ih tople uz ohlađeni slatko kiseli umak.
Nezačinjene mješavine povrća
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: