Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i premažite sa pola žlice maslinovog ulja. Zatim na foliju položite filete lososa sa kožom prema dolje.
Pomiješajte ostatak maslinovog ulja sa majčinom dušicom i koricom limuna pa premažite filete. Zatim ih začinite sa soli i paprom te ostavite 10-ak minuta da odstoje.
Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 20-ak minuta.
Mahune kuhajte u zavreloj posoljenoj vodi 13-14 minuta, procijedite pa začinite bućinim uljem, octom, potisnutim češnjakom, soli i paprom.
Pečene filete lososa servirati sa kriškom limuna i salatom od mahuna.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: