Za šalšu, prvo na maslinovom ulju pirjajte sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte ga narednu 1 minutu, pa im pridružite smrznute kockice rajčice.
Kada rajčica omekša, dodajte sok limete, šećer, sjeckani peršin te mljevenu papriku. Začinite soli i paprom prema ukusu, a po potrebi prilagodite i količinu ostalih začina. Šalšu dalje kuhajte dok se rajčica ne raspadne te dok umak ne poprimi željenu gustoću – oko 20 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte origano.
Batate dobro operite i narežite na prutiće jednakih veličina. Prutiće obložite s 3 žlice ulja, mljevenom paprikom i češnjakom te soli i paprom po ukusu. Prebacite ih na lim za pečenje i pecite ih u pećnici na 220°C oko 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta pečenja, prutiće batata okrenite kako bi se dobro spekli i bili hrskavi sa svih strana.
Smrznute panirane filete oslića pržite u ulju dok ne poprime zlaćanu boju – na umjerenoj vatri u tavi oko 8 minuta, odnosno, u fritezi oko 5 minuta.
Pečeni batat i pržene filete oslića poslužite tople uz ohlađenu šalšu.
Panirana riba
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: