Oslić s koromačem iz pećnice

  • 70 min
  • Srednje
  • 2
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Oslić odledite, isperite te očistite od ostataka ljuski i utrobe. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa.
    2. Očistite koromač i tanko ga nasjeckajte. Narežite krumpir na tanke ploške i celer na kolutiće. Glavicu luka očistite i narežite na polumjesece.
    3. Nauljite posudu za pečenje i u nju posložite koromač, celer, krumpir i luk te sve posolite. Stavite povrće u pećnicu i pecite 10-ak minuta, tek toliko da se malo zapeče. Zatim izvadite van, podlijte s oko 1,5 dl vode i pokrijte aluminijskom folijom te vratite u pećnicu.
    4. Nakon 30 minuta izvadite povrće iz pećnice, maknite foliju i na povrće posložite komade ribe. Ribu prethodno zarežite nožem na nekoliko mjesta, posolite pa zalijte maslinovim uljem. Vratite sve u pećnicu i pecite 20-25 minuta
    5. Dok se riba peče, pripremite pesto kojim ćete premazati ribu kad bude gotova. Nasjeckajte peršin, tostirane bademe i češnjak, stavite sve u mužar i zalijte maslinovim uljem. Gnječite dok ne postignete željenu strukturu pesta, može biti sasvim kremast, a možete ga ostaviti i grublje strukture. Pesto možete pripremiti i u sjeckalici.
    6. Gotovu ribu prelijte pestom i poslužite uz prilog s kojim se pekla.

Cijela riba

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!