Tart od čokolade sa sladoledom bijela čokolada

  • 180 min
  • Srednje
  • 10-12 osoba
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pomiješajte brašno, sol, maslac i umijesite mrvičasto tijesto.
    2. Dodajte žutanjak i umijesite glatko tijesto. Možda će vam trebati žličica hladne vode ako je presuho.
    3. Umotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 min.
    4. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
    5. Razvaljajte tijesto, položite ga na kalup promjera 22 cm.
    6. Prekrijte tijesto papirom za pečenje i pospite kuglicama za pečenje (grahom Ili nečim sličnim) te pecite 15 min.
    7. Maknite papir i kuglice pa ga pecite još 1-2 min do lijepe zlatne boje.
    8. U međuvremenu slatko vrhnje, vaniliju i šećer lagano zagrijte u posudi nad parom, pa dodajte komadiće čokolade i maslac dok se ne poveže u glatku smjesu.
    9. Izlijte kremu na pečenu podlogu od tijesta Iistavite u hladnjak na 2 h.
    10. Servirajte sa sladoledom od bijele čokolade ili šlaga,te borovnicama. Ukrasite mentom.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!