Želatinu pomiješajte s vodom te je ostavite 10 minuta da malo nabubri.
Odmrznute maline po potrebi ocijedite od suviška tekućine pa ih štapnim mikserom pretvorite u pire. Iz pirea izdvojite koštice pasiranjem kroz gusto cjedilo.
Pire od malina u manjem loncu pomiješajte sa šećerom, sokom i koricom limuna te uz miješanje kuhajte na laganoj do umjerenoj vatri. Kada se šećer otopi, a pire tek pokaže naznake vrenja, lonac sklonite s izvora topline, dodajte želatinu i sve miješajte 1-2 minute kako bi se želatina otopila. Pazite da želatinu ne dodate u još kipući pire.
Kada se pire od malina dobro ohladio na sobnoj temperaturi, umiješajte Ledo šlag u njega!
Dobiveni mousse rasporedite u male zdjelice te ga prije posluživanja hladite barem 2 sata u hladnjaku.
Voće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: