Kruh od banana s borovnicama

  • 80 min
  • Jednostavno
  • Za 8 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli, te s otprilike pet žlica ove mješavine obložite smrznute borovnice.
    2. U zasebnoj posudi pjenasto umutite maslac i šećer, pa im umiješajte vilicom zdrobljene banane i ekstrakt vanilije.
    3. Pripremljenu tekuću smjesu umiješajte u smjesu suhih sastojaka, ali nemojte predugo miješati. U dobivenu smjesu potom lagano umiješajte borovnice obložene brašnom, pazeći da borovnice zadrže svoj oblik.
    4. Smjesu izlijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C oko sat vremena. Ukoliko nakon 30 minuta pečenja primijetite da je kruh počeo prebrzo tamnjeti, prekrijte ga listom papira za pečenje.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!