Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte odmrznuto lisnato tijesto na debljinu 2-3 mm. Prebacite ga na lim za pečenje, ravnomjerno izbodite vilicom i pecite na 200°C dok ne poprimi zlaćanu boju.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka u posebne posude, a u posudu sa žumanjcima dodajte 170 g šećera i vanilin šećer te ih pjenasto umutite. Žumanjcima i šećeru zatim pridružite i 100 mL mlijeka i brašno. Sve dobro promiješajte pazeći da vam u smjesi ne ostanu grudice brašna.
Preostalih 900 mL mlijeka zakuhajte u loncu na umjerenoj vatri. Kada mlijeko zakipi, smanjite jačinu vatre, dodajte smjesu sa žumanjcima i kuhajte neprestano miješajući pjenjačom dok se krema ne ugusti, oko 5 minuta. Kada je krema gotova, sklonite je s izvora topline.
Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka i preostalih 100 g šećera te ga umiješajte u vruću kremu. Kremu još otprilike 2 minute kuhajte na slabijoj vatri kako bi se i bjelanjci termički obradili.
Pečeno lisnato tijesto izrežite na 3 pravokutnika veličine posude u kojoj ćete složiti kremšnite. Na dno te dublje posude stavite jednu koru od lisnatog tijesta, na nju izlijte polovicu tople kreme, zatim položite još jednu koru od lisnatog tijesta i na nju stavite ostatak kreme. Zadnji pravokutnik kore od lisnatog tijesta izrežite na kvadrate veličine kremšnita te ih položite na vrh. Na ovaj način, kasnije ćete lakše izrezati kremšnite.
Prije rezanja i posluživanja, kremšnite ohladite nekoliko sati u hladnjaku.
Bazna tijesta
Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: