Fileti bakalara brzo se pripremaju, a uz malo začina i kreativan prilog pretvaraju se u ukusan ručak azijskog štiha
Riba kao izuzetno kvalitetna namirnica trebala bi se nalaziti na jelovniku aktivnih sportaša. Benefiti ribljeg ulja, koje sportaši često uzimaju kao dodatak prehrani mogu se unositi i kroz redovne riblje obroke.
Uz Ledo Bakalar filete lakše ćete organizirati nutritivno hranjive obroke, a pritom nećete gubiti vrijeme na pripremu niti ponavljati nekoliko istih jela iz dana u dan. Uz malo začina i kreativno osmišljen prilog, unijet ćete važne nutrijente i istovremeno uživati u okusima.
Sočne filete bakalara, primjerice, možete začiniti u azijskom stilu, odnosno posuti ih začinima poput curryja koji će im dati pikantan okus. Nakon toga ih je dovoljno ispeći u pećnici i u manje od 15 minuta imat ćete gotov lagani ručak, pogotovo ako ribi pridružite i salatu.
No, s prilozima možete biti i puno maštovitiji. Kus-kus je odličan odabir jer se priprema nevjerojatnom brzinom, ima manje kalorija od, primjerice, riže, a kvalitetan je izvor ugljikohidrata. Okusom je neutralan pa ga možete obogatiti brojnim drugim namirnicama.
Pomiješajte ga tako s bademima ili orasima, dodajte mu iscijeđeni sok limuna za svježinu, ubacite zdravo povrće poput brokule i pospite sjemenkama nara, voća koje se svrstava među najljekovitija voća uopće.
Recept: Fileti bakalara s kus-kusom
Pogledajte video recept: Kako pripremiti bakalar s kus-kusom