Filete lososa odledite i posušite papirnatim ručnikom. Zagrijte malo maslinova ulja na grill tavi. Filete lososa prvo pecite sa strane kože, oko 8 minuta, a zatim okrenite na drugu stranu i pecite još oko 5 minuta. Pečenu ribu skinite s kože i natrgajte na komadiće te pustite da se ohladi.
Dok se riba peče, u manji lonac uspite bulgur, prelijte ga vrelom vodom, dodajte mu žličicu kurkume i kuhajte oko 10 minuta (provjerite upute na pakiranju bulgura, vrijeme kuhanja može varirati).
Za preljev pomiješajte sve sastojke. Cherry rajčice prepolovite, a luk narežite na polumjesece. Potom u staklenku zapremine oko 800 ml redom ubacujte sastojke: kuhani slanutak, dresing, naribani kupus, mrkva i cikla, narezani luk, bulgur, komadići fileta lososa, miješane zelene salate, rajčice i na kraju namrvite feta sir. Naravno, količinu salata i luka možete prilagoditi osobnim željama. Staklenku čvrsto zatvorite.
Prije konzumacije, staklenku dobro protresite kako bi se svi sastojci izmiješali. Možete jesti direktno iz teglice, a možete i salatu istresti u zdjelu pa još dodatno promiješati.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: